aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Schab w sosie z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszy schab w sosie...............

Schab w sosie z kaszą gryczaną

Składniki:

Schab w sosie z kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie z kaszą gryczaną
Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostke grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy usmażone kotlety. Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce, podsmaażamy ją na tym samym tłuszczu co schab. Następnie wraz z tłuszczem przekładamy do garnka. Gotujemy ok. godziny. Następnie sos zagęszczamy mąką. Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną.