karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Schab z fantazyjnym dodatkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Zaskakujący smak połączenia schabu z warzywami

Schab z fantazyjnym dodatkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z fantazyjnym dodatkiem

 

  • Marchewka 2 średnie
  • Sok z połówki pomarańczy deserowej
  • szparagówka dwie garści
  • cebula połówka
  • pieczarki 4 szt
  • papryka czerwona 1/8
  • schab 2 porcje

Sposób przygotowania:

Schab z fantazyjnym dodatkiem
Marchewkę kroimy pod skosem w paski ok 2mm. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy chwilę. Dodajemy szparagówkę i pieczarki pokrojone w paski. Gdy marchew trochę zmięknie dodajemy paprykę w kostkę, cebulę, sól, pieprz. Gdy warzywa będą miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Schab płuczemy. Każdą z porcji kroimy wzdłuż na pół, nie przekrajając całkowicie. W rezultacie mamy dwa cienkie, większe kawałki mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy z obu stron. Pod koniec dorzucamy warzywa i skrapiamy sokiem z pomarańczy. Smacznego.
Schab z fantazyjnym dodatkiem
Na patelnię wrzucamy marchew, szparagówkę i pieczarki
Schab z fantazyjnym dodatkiem
Wszystkie warzywa smażymy razem aż zmiękną
Schab z fantazyjnym dodatkiem
Schab smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron
Schab z fantazyjnym dodatkiem
Miękkie warzywa przekładamy do usmażonego mięsa

Tagi:

schab