kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

schab z morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

słodki smak moreli połączony ze smakiem miesa

schab z morelami

Składniki:

schab z morelami

 

  • 1 kg schabu
  • 1 opakowanie suszonych moreli
  • 1 "soczysty schab" łowicz
  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

schab z morelami
Schab opłucz i przez środek nakłuj go na krzyż nożem. Wkładaj morele do środka mocno upychając ale nie do końca by nie wyciekły w trakcie pieczenia. włóż do rękawa do pieczenia zalej "soczystym schabem" i zawiąż końce Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piecz przez 1,5 godz. Schab można podać na ciepło lub też na zimno.

Tagi:

schab