marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Schabowe w warzywach.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapustę grubo pokroić,marchew zetrzeć,cebulę posiekać.olej rozgrzać na patelni,obsmażyć warzywa,doprawić,dusić.Kotlety rozbić,obsmażyć,dusić

Schabowe w warzywach.

Składniki:

Schabowe w warzywach.

  • 4 kotlety ze schabu środkowego,
  • główka młodej kapusty,
  • cebula,
  • 3 młode marchewki,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • łyżeczka kminku,
  • szczypta pieprzu w ziarenkach,
  • mąka do oprószenia,
  • sól,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Schabowe w warzywach.

Kapustę pokroić grubo,marchewki zetrzeć na grubej tarce,cebulę
pokroić w dużą kostkę.Wszystkie warzywa obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju,doprawić pieprzem w ziarenkach,kminkiem i solą,podlać połową szklanki wody.Dusić ok.5 min.Kotlety lekko
rozbić,oprószyć solą,pieprzem mielonym i mąką.Obsmażyć na oleju,dodać do warzyw i dusić kolejne 5-10 min.Oprószyć siekanym koperkiem.Podawać z ziemniakami z wody.

Redakcja poleca: