Schabowe w warzywach.

Schab « poprzedni | następny »
marietta offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1841
Schabowe w warzywach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kapustę grubo pokroić,marchew zetrzeć,cebulę posiekać.olej rozgrzać na patelni,obsmażyć warzywa,doprawić,dusić.Kotlety rozbić,obsmażyć,dusić


trudność: łatwe
czas:

Schabowe w warzywach. - SKŁADNIKI:

  • 4 kotlety ze schabu środkowego,
  • główka młodej kapusty,
  • cebula,
  • 3 młode marchewki,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • łyżeczka kminku,
  • szczypta pieprzu w ziarenkach,
  • mąka do oprószenia,
  • sól,
  • olej.

Schabowe w warzywach. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić grubo,marchewki zetrzeć na grubej tarce,cebulę
pokroić w dużą kostkę.Wszystkie warzywa obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju,doprawić pieprzem w ziarenkach,kminkiem i solą,podlać połową szklanki wody.Dusić ok.5 min.Kotlety lekko
rozbić,oprószyć solą,pieprzem mielonym i mąką.Obsmażyć na oleju,dodać do warzyw i dusić kolejne 5-10 min.Oprószyć siekanym koperkiem.Podawać z ziemniakami z wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schabowe w warzywach. (strona 1 z 1)  
LuKaSz4761

LuKaSz4761
offline

2011-10-04 07:04
Rewelacja
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane