Schabowe w warzywach.

Schab « poprzedni | następny »
marietta - Przepis na: Schabowe w warzywach. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1823
Schabowe w warzywach.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kapustę grubo pokroić,marchew zetrzeć,cebulę posiekać.olej rozgrzać na patelni,obsmażyć warzywa,doprawić,dusić.Kotlety rozbić,obsmażyć,dusić


trudność: łatwe
czas:

Schabowe w warzywach. - SKŁADNIKI:

  • 4 kotlety ze schabu środkowego,
  • główka młodej kapusty,
  • cebula,
  • 3 młode marchewki,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • łyżeczka kminku,
  • szczypta pieprzu w ziarenkach,
  • mąka do oprószenia,
  • sól,
  • olej.

Schabowe w warzywach. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić grubo,marchewki zetrzeć na grubej tarce,cebulę
pokroić w dużą kostkę.Wszystkie warzywa obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju,doprawić pieprzem w ziarenkach,kminkiem i solą,podlać połową szklanki wody.Dusić ok.5 min.Kotlety lekko
rozbić,oprószyć solą,pieprzem mielonym i mąką.Obsmażyć na oleju,dodać do warzyw i dusić kolejne 5-10 min.Oprószyć siekanym koperkiem.Podawać z ziemniakami z wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schabowe w warzywach. (strona 1 z 1)  
LuKaSz4761

LuKaSz4761
offline

2011-10-04 07:04
Rewelacja
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj