Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Schabowy w panierce kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczne soczyste chrupiące

Schabowy w panierce kukurydzianej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowy w panierce kukurydzianej

 

  • 4 plastry piersi indyczej
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • panierka kukurydziana (jeden z poprzednich przepisów)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy w panierce kukurydzianej
Kotlety rozbijamy z obu stron ale strajmy nie robić się w nich tzw. prześwitów bo kotlety się rozpadną. Kotlety doprawiamy do smaku solą i pieprzem z obu stron. Następnie panierujemy w rozmącanym jaju i panierce kukurydzianej i jeszcze raz w jaju z każdej strony. Smażymy z obu stron na ciemno złoty kolor. Zjadamy ciepłe.
Schabowy w panierce kukurydzianej
rozbite z obu stron mięsko czeka na doprawienie do smaku
Schabowy w panierce kukurydzianej
a tu mamy świerzo przygotowaną panierkę kukurydzianą