gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Serek topiony ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Tak przygotowany serek topiony ze szczypiorkiem polecam jako dodatek do chleba lub bułek. Fajnie smakuje na śniadanie.

Serek topiony ze szczypiorkiem

Składniki:

Serek topiony ze szczypiorkiem

 

  • 1 łyżeczka masła
  • 100 gram serka topionego śmietankowego
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 jajko
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Serek topiony ze szczypiorkiem

ETAP 1:

Serek topiony ze szcypiorkiem
Do roztopionego masła dodajemy serek topiony.

Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy podzielony na kawałki serek topiony i smażymy na wolnym ogniu mieszając, aż się rozpuści.

ETAP 2:

Serek topiony ze szcypiorkiem
Do stopionego serka wlewamy wymieszane mleko z jajkiem i musztardą.

W małym pojemniku mieszamy mleko z jajkiem i musztardą. Wlewamy do serka. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.

ETAP 3:

Serek topiony ze szcypiorkiem
Do serka dodajemy posiekany szczypiorek.

Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, wsypujemy do serka (odkładając trochę do dekoracji) i mieszamy.

Serek przekładamy do miseczki, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.