Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Śledzie w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo dobre śledziki w sosie musztardowym. Idealne na święta ale i na co dzień. Bardzo pasuje do nich żytni chleb na zakwasie.

Śledzie w sosie musztardowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowym

 

  • 300 g śledzi
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżeczki musztardy Dijon
  • 10 cm pora
  • Czarny pieprz
  • 1 płaska łyżeczka zielonej czubricy

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowym
Do miski wrzucić łyżkę jogurtu, 3 łyżki majonezu oraz 4 łyżeczki musztardy. Wsypać sporą ilość pieprzu oraz zieloną czubricę. Por umyć, osuszyć i posiekać w krążki. Dodać do sosu, zamieszać. Śledzie osączyć. Pokroić w kawałeczki. Wrzucić do miski.Dokładnie wszystko wymieszać i włożyć do lodówki przynajmniej na noc, chociaż lepsze są po całej dobie w lodówce. Po tym czasie wyłożyć śledziki na półmisek i podawać z chlebem
Śledzie w sosie musztardowym
Do miski wrzucić łyżkę jogurtu, 3 łyżki majonezu oraz 4 łyżeczki musztardy. Wsypać sporą ilość pieprzu oraz zieloną czubricę.
Śledzie w sosie musztardowym
Por umyć, osuszyć i posiekać w krążki. Dodać do sosu, zamieszać.
Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie osączyć. Pokroić w kawałeczki. Wrzucić do miski.

Tagi:

śledzie