anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Śledzie w sosie słodko- kwaśnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie w słodko- kwaśnym sosie smakują wyśmienicie. Zaspokoją głód i zadowolą podniebienia twoich gości.

Śledzie w sosie słodko- kwaśnym

Składniki:

Śledzie w sosie słodko- kwaśnym

 

  • 1 kg matiasów
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 marchewka
  • 50 g rodzynek
  • 1 cebula
  • 150 g ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka cukru
  • Wegeta olej.

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie słodko- kwaśnym
Śledzie. Wymoczyć i kilka razy zmienić wodę, pokroić na kawałki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Olej rozgrzać dodać paprykę, marchew i pokrojoną w kostkę cebulę smażyć do miękkości. Dodać przecier i ketchup, rodzynki i resztę przypraw dodać śledzie i wymieszać.