Strona główna Śledzie z żurawiną

Śledzie z żurawiną

Śledź « poprzedni | następny »
AnetaŚw - Przepis na: Śledzie z żurawiną offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Śledzie z żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Doskonały dodatek do pieczywa lub ziemniaków- nie tylko w czasie postu.


trudność: łatwe
czas:

Śledzie z żurawiną - SKŁADNIKI:

  • 4 płaty śledziowe
  • 2 średnie cebule
  • 10 dag suszonej żurawiny
  • ok. 1 szkl. oleju
  • szczypta cukru
  • pieprz.

Śledzie z żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Płaty śledziowe moczymy w wodzie przez 2-3 godziny, w międzyczasie kilka razy zmieniamy wodę. Żurawinę płuczemy, a następnie zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na kilka minut, po czym dokładnie osączamy. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki, układamy w misce. Dodajemy cebulę pokrojoną na półplasterki oraz żurawinę ( część żurawiny zostawiamy do posypania ). Doprawiamy szczyptą cukru i pieprzem do smaku, Całość delikatnie mieszamy, zalewamy olejem. Wierzch posypujemy pozostawioną żurawiną. Najlepiej zostawić w lodówce do następnego dnia, żeby składniki się przegryzły. Śledzie są doskonałym dodatkiem do chleba lub ziemniaków, czy frytek. SMACZNEGO :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie z żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Sałatka ze śledzi w oleju Śledź w pomidorach z rodzynkami
Śledziowa fantazja Śledzie marynowane Śledzie po kaszubsku
Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane