Strona główna Smażona ryba z sosem koperkowym

Smażona ryba z sosem koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
dayzi - Przepis na: Smażona ryba z sosem koperkowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 761
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Smażona ryba z sosem koperkowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka w przygotowaniu ryba ze smacznym sosem.


trudność: łatwe
czas:

Smażona ryba z sosem koperkowym - SKŁADNIKI:

Smażona ryba z sosem koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Kostkę ropzuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Do gorącego bulionu wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki pszennej i dokładnie mieszamy. Dodajemy pęczęk drobną posiekanego koperku i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażoną rybę polewamy sosem.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona ryba z sosem koperkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj