dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 830]

Smażona ryba z sosem koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka w przygotowaniu ryba ze smacznym sosem.

Smażona ryba z sosem koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona ryba z sosem koperkowym

Sposób przygotowania:

Smażona ryba z sosem koperkowym

Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Kostkę ropzuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Do gorącego bulionu wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki pszennej i dokładnie mieszamy. Dodajemy pęczęk drobną posiekanego koperku i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażoną rybę polewamy sosem.
Smacznego.