Strona główna Smażona ryba z sosem koperkowym

Smażona ryba z sosem koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 797
zdjęcia: 1 z 5
Smażona ryba z sosem koperkowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka w przygotowaniu ryba ze smacznym sosem.


trudność: łatwe
czas:

Smażona ryba z sosem koperkowym - SKŁADNIKI:

Smażona ryba z sosem koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Kostkę ropzuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Do gorącego bulionu wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki pszennej i dokładnie mieszamy. Dodajemy pęczęk drobną posiekanego koperku i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażoną rybę polewamy sosem.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona ryba z sosem koperkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś norweski w marynacie śliwkowej Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Sajgonki z krewetkami
Pizza z tuńczykiem i kukurydzą (bez drożdży) Razowe spaghetti z pikantnymi krewetkami Śledzie w musztardzie
Galantyna z sandacza Filet z mintaja w panierce wg Gosi Mintaj z marchewką i papryka
Ziemniaki z śledziową czapeczką Sałatka śledziowa z korzennym sosem i ziemniakami Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane