Strona główna Smażona ryba z sosem koperkowym

Smażona ryba z sosem koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 805
zdjęcia: 1 z 5
Smażona ryba z sosem koperkowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka w przygotowaniu ryba ze smacznym sosem.


trudność: łatwe
czas:

Smażona ryba z sosem koperkowym - SKŁADNIKI:

Smażona ryba z sosem koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Kostkę ropzuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Do gorącego bulionu wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki pszennej i dokładnie mieszamy. Dodajemy pęczęk drobną posiekanego koperku i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażoną rybę polewamy sosem.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona ryba z sosem koperkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży
Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami
Rybne placuszki Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne
Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane