Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Smażone kabaczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kabaczki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do 1 szkl wrzącej posolonej wody z dodatkiem szczypty , soli i 1 łyżki masła, gotować do miękkości.

Smażone kabaczki.

Składniki:

Smażone kabaczki.

 

  • 1 kg kabaczki
  • 2 łyżki mąka
  • 50 g masło
  • 2 łyżki natka pietruszki
  • 4 łyżki śmietanki
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Smażone kabaczki.
Kabaczki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do 1 szkl wrzącej posolonej wody z dodatkiem szczypty , soli i 1 łyżki masła, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody dodać do kabaczki,wszystko to zagotować. Zdjąć z ognia dodać śmietankę i pozostałe masło,dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Smacznego!:)

Tagi:

kabaczki