Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Sola z plastrami pomarańczy i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dużo białka i kwasu foliowego

Sola z plastrami pomarańczy i oliwkami

Składniki:

Sola z plastrami pomarańczy i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Sola z plastrami pomarańczy i oliwkami

Solę lekko posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na godzinę. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, ułóż w nim filety z soli, na każdym filecie połóż plaster pomarańczy, całość posyp oliwkami i kolendrą. Pod koniec pieczenia posyp ziarnami sezamu. Piecz, aż ryba będzie miękka.


   177 kcal/porcję.


Poczytaj również o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.


Tagi:

beza bezy