Bazylia

Bazylia

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Spaghetti colorato

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cebule kroimy w półkrążki i przesmażamy, dodając do przyrumienionej cebulki drobno posiekany (nie wyciskany!!!) czosnek..

Spaghetti colorato

Składniki:

Spaghetti colorato

 

  • 2xCebula dymka (ew.biała)
  • 2xCebula czerwona
  • Papryka (czerwona, żółta, zielona, pomarańczowa)
  • Por (najlepiej drobny-najbardziej aromatyczny :))
  • Czosnek
  • Filet z piersi kurczaka
  • 2 Parówki drobiowe (cieńkie)
  • Kostka bulionu drobiowego
  • Curry
  • Papryka ostra
  • Pieprz
  • Bazylia
  • Sok z cytryny
  • Makaron penne (rurki), lub spaghetti

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti colorato
Cebule kroimy w półkrążki i przesmażamy, dodając do przyrumienionej cebulki drobno posiekany (nie wyciskany!!!) czosnek. A to dlatego, że dłużej utrzyma się jego aromat i się nie przypali. Do tego różnokolorowe papryki i por pokrojony w talarki. Kurczaka kroimy w drobną kostkę ok.0,5x0,5cm, a parówki w cieńkie talarki i przesmażamy na osobnej patelni, z dodatkiem curry i ostrej papryki. Usmażone mięso dodajemy do warzyw, dodając pozostałe przyprawy i odrobinkę soku z cytryny, dla złamaia ciężkiego smaku potrawy. Gotujemy makaron i...bon appetit!