smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Surówka z młodej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze z utęsknieniem czekam na młodą kapustę. Przygotowuję różne potrawy. Surówka z młodej kapusty jest idealnym dodatkiem do obiadu.

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 średnia marchewka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
1. Kapustę bardzo drobno poszatkować, przełożyć do miski, posypać solą i rękoma ją wymieszać lekko ugniatając. Odstawić na około 15 minut

2. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno pokroić, dodać cząber,sok z cytryny,oliwę i pieprz. i wszystko wymieszać wraz z kapusta.

3. Na koniec wymieszać wraz z koperkiem.  

Tagi:

kapusta