Strona główna Sznycel ministerski w grzankach

Sznycel ministerski w grzankach

robertjankopp offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 30
zdjęcia: 1 z 1
Sznycel ministerski w grzankach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami z koperkiem,frytkami. dodatek- marchewka gotowana,lub sałata w śmietanie i mizeria ogórkowa.


trudność: łatwe
czas:

Sznycel ministerski w grzankach - SKŁADNIKI:

  • 80 dkg karkówki bez kości.
  • 3 jaja.
  • 2 ząbki czosnku.
  • sól i pieprz do smaku.
  • bułka tarta.
  • 2 bułki pszenne lub pół kawiorka.
  • tłuszcz do smażenia.

Sznycel ministerski w grzankach - PRZYGOTOWANIE:

40 dkg karkówki zmielić przez maszynkę na dużych oczkach. drugą połowę zmielić na średnich oczkach ( jak na mielone kotlety) wbić jaja. dodać drobno posiekane ząbki czosnku. doprawić solą i pieprzem. dobrze wyrobić ręką aż mięso puści klej. formować podłużne sznycle. bułki lub kawiorek pokroić w podłużne paski sznycle obtoczyć w bułce tartej,a następnie w grzankach,dociskając ręką aby grzanki się przykleiły. kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na wolnym ogniu,tak aby grzanki się za bardzo nie spiekły. do tego proponowane dodatki i cieszmy się rozkoszą jedzenia. SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycel ministerski w grzankach (strona 1 z 1)  
haniakson

haniakson
offline

2011-03-30 22:15
Karkóweczka - pyszności!
Skomentuj
Oceń:
0
reniakopp

reniakopp
offline

2011-03-31 17:09
Bardzo pyszny kotlecik-polecam Brawo!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Mielone z pestkami dyni Kotlety mielone nadziane kalafiorem Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą
Naleśniki z mięsem i warzywami "Kiszone" mielone Pizza z mięsem i pieczarkami
Pasztet grzybowy Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a Pulpety w sosie myśliwskim
Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane