lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szynka z koperkiem z szynkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś szyneczka z szynkowara, inna niż ostatnio. Mogę powiedzieć, że nawet lepsza wyszła. Na śniadanko ją wypróbowaliśmy, a resztę zawiozłam do znajomych bo obiecałam im inny smak niż ostatnio.

Szynka z koperkiem z szynkowara Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Szynka z koperkiem z szynkowara

Składniki :

  • szynka 700 g

 

  • pierś z kurczaka 600 g

 

  • koperek 1 pęczek

 

 

  • przyprawa John 2 łyżeczki

 

  • peklosmaczek 1 i 1/2 łyżeczki

 

  • woda zimna 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Szynka z koperkiem z szynkowara

Krok 1

Szynkę umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w kosteczkę. Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w kosteczkę.

Mięso złączyłam i dodałam pokrojony koperek i wlałam wodę. Doprawiłam przyprawami i na końcu dodałam żelatynę.

Krok 2

Porządnie wymieszałam i przełożyłam do woreczka,a woreczek z mięsem włożyłam do szynkowara. Woreczek złożyłam i zapięłam mięsko.

Krok 3

Tak zaprawione mięsko wstawiłam do lodówki na 48 godzin.Po 48 godzinach wyjęłam i wstawiłam je do garnka z woda. Parzyłam dwie godziny w 70 stopniach.

Po 2 godzinach wyjęłam szynkowar,poczekałam aż ostygnie i wstawiłam do lodówki.

Rano następnego dnia kosztowałam na śniadanie. Pyszna i jeszcze raz pyszna wyszła.

Szynka z koperkiem z szynkowara
Szynkę umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w kosteczkę.
Szynka z koperkiem z szynkowara
Mięso złączyłam i dodałam pokrojony koperek i wlałam wodę.
Szynka z koperkiem z szynkowara
Doprawiłam przyprawami i na końcu dodałam żelatynę.
Szynka z koperkiem z szynkowara
Porządnie wymieszałam i przełożyłam do woreczka,a woreczek z mięsem włożyłam do syznkowara.
Szynka z koperkiem z szynkowara
Rano następnego dnia kosztowałam na śniadanie. Pyszna i jeszcze raz pyszna wyszła.