Sposób przygotowania:
Szynka z indyka z szynkowaraObrane mięso z golonki pokroić w kostkę jak na gulasz. Pierś pokroić w kostkę. Skórę z golonki zmielić w blenderze. Mięsa i zmieloną skórkę przełożyć do naczynia, dodać sól peklową i wymieszać. Włożyć do woreczka, szczelnie skręcić i włożyć na 24 godziny do lodówki. Mięso wyjąć z lodówki godzinę wcześniej. Przełożyć do naczynia z miksera. Do wody niegazowanej dodać pieprz, czosnek,sól,cukier puder, żelatynę i zmiksować blenderem. Wlać do mięsa i zmiksować do połączenia się składników. Do szynkowara włożyć worek, napełniać stopniowo mięsem mocno dociskając ręką. Worek dokładnie skręcić, zamknąć szynkowar i ponownie włożyć na 24 godziny do lodówki. Szynkowar włożyć do garnka z zimną wodą powyżej linii szynki i parzyć od momentu uzyskania około 80 stopni przez 2 godziny. Szynkowar wyjąć i schłodzić. Ponownie odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Przed wyjęciem zanurzyć na moment w ciepłej wodzie i wyciągnąć woreczek z szynkę.
Dowiedz się: ile kalorii ma mięso, które jesz >>>
edytaha
zbysiowa
alaaa
i to jak najszybciej :)
alaaa
była pyszna :0