Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Tarteletki cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna cebulowa przekąska dla całej rodziny. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam gorąco!

Tarteletki cebulowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarteletki cebulowe

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 żółtko
  • 5 dag margaryny
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • szczypta proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 duże cebule
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • 5 dag sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Tarteletki cebulowe
Mąkę przesiej na stolnicę. Dokładnie połącz z margaryną. Dodaj żółtko, sól, proszek do pieczenia oraz śmietanę. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj, wytnij krążki. Ciastem wyłóż małe foremki na babeczki. Piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni. Cebulę obierz i pokrój. Zaszklij na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farsz cebulowy wyłóż na upieczone kruche spody. Wierzch oprósz startym serem. Zapiekaj jeszcze około 5-7 minut w temperaturze 170 stopni. Podawaj z keczupem.
Tarteletki cebulowe
Mąkę przesiej na stolnicę. Dokładnie połącz z margaryną. Dodaj żółtko, sól, proszek do pieczenia oraz śmietanę. Zagnieć ciasto.
Tarteletki cebulowe
Przygotowane ciasto rozwałkuj, wytnij krążki. Ciastem wyłóż małe foremki na babeczki. Piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Tarteletki cebulowe
Cebulę obierz i pokrój. Zaszklij na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Tarteletki cebulowe
Farsz cebulowy wyłóż na upieczone kruche spody. Wierzch oprósz startym serem. Zapiekaj jeszcze około 5-7 minut w temperaturze 170 stopni. Podawaj z keczupem.

Tagi:

sery ser cebula