2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Tatar z łososia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Tatar rybny który doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowy stół, czy po po prostu na zdrową kolację.Zachęcam do wypróbowania tego przepisu jest pycha!

Tatar z łososia

Składniki:

Tatar z łososia

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia

ETAP 1:

Tatar z łososia
rozdrobionego łososia mieszam z koperkiem doprawiam do smaku

Łososia rozdrabniamy. Dodajemy do niego pokrojony koperek i dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku i wlewamy łyżeczkę oleju lnianego. Mieszamy i dajemy na 10 minut do lodówki

ETAP 2:

Tatar z łososia
awokado rozdrabinam na papkę mieszam w misce

Wydrążony z awokado miąższ skrapiamy sokiem z limonki, by nie ściemniał po czym rozgniatamy go na papkę i doprawiamy do smaku. Obranego ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy go, by pozbyć się nadmiaru soku.

ETAP 3:

Tatar z łososia
ogóra scieram na tarce mieszam z czerwoną cebulą doprawiam do smaku

Tak przygotownaego ogórka mieszamy z drobniutko pokrojoną cebulą oraz łyżeczką oleju lanianego, szczyptą soli i pieprzu.

ETAP 4:

Tatar z łososia
Warstwami układam danie w miscecze następnie wykładam na talerz

Wnętrze małej miseczki wykłądamy folią spożywczą. Na dno dajemy warstwę z łososia, na którą układamy warstwę z ogórkiem. Na wierzchu rozsmarowujemy pastę z awokado. Całość chłodzimy w lodówce. Przekładamy na talerzyk i dowolnie dekorujemy.
Smacznego

Tagi:

ryby