Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1199]

Tatar ze śledzia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Tatar ze śledzia- doskonała przekąska dla całej rodziny. Warto go przygotować, ponieważ jest przepyszny.

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Śledzie kroję w małą kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebulę także kroję w małą kostkę.

2. Wszystkie przygotowanie składniki przekładam do salaterki. Dodaję olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowy tatar wykładam na talerz.