kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Tęczowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne i ładnie się prezentują...

 Tęczowe babeczki

Składniki:

Tęczowe babeczki

 

  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka sody
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki jogurtu
  • 2 duże banany
  • 1 jajko
  • 0,5 tabliczki czekolady
  • barwniki spożywcze
  • polewa czekoladowa
  • lukier
  • posypka

Sposób przygotowania:

Tęczowe babeczki
Suche składniki wymieszać, dodać pokrojone w kostkę banany, jajko oraz olej i jogurt i wszystko wymieszać łyżką. Na koniec drobno pokroić czekoladę i wymieszać. Podzielić na 4 części. Do każdej części dodać inny barwnik. Nakładać w foremki do mufinek po łyżeczce każdego koloru i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Udekorować polewą czekoladową i lukrem, posypać kolorową posypką.