Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Toffik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrzebna będzie blacha wyłożona pergaminem.

Toffik

Składniki:

Toffik

 

  • 3 paczki herbatników
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1 puszka krówki
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • 4 żółtka
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 1 litr mleka

 

Sposób przygotowania:

Toffik
2,5 szklanki mleka,szklankę cukru,cukier waniliowy i masło umieszczamy w rondlu i całość zagotowujemy na delikatnym ogniu.Pozostałą część mleka,żółtka i mąkę miksujemy i wlewamy do wrzącego mleka cały czas mieszając.Na blasze układamy herbatniki i na nie wylewamy gorącą masę.Układamy biszkopty i wylewamy ciepły karmel.Studzimy i wykładamy ubitą kremówkę z cukrem.Całość wstawiamy do lodówki by się ściągnęło.

Tagi:

biszkopt