Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Torcik serowy z brzoskwiniami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delicje szampańskie można zastąpić innymi ciasteczkami.

Torcik serowy z brzoskwiniami.

Składniki:

Torcik serowy z brzoskwiniami.

 

  • Delicje szampańskie 2 paczki
  • brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka brzoskwiniowa 1 szt
  • serek homogenizowany waniliowy 1/2 kg
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • cukier puder 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

Torcik serowy z brzoskwiniami.
Dno tortownicy wyłożyć delicjami. Żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody. Serek homogenizowany utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wlać przestudzoną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na delicje w tortownicy. Odłożyć do lodówki do zastygnięcia. Brzoskwinie wyjąć z syropu, pokroić na kawałki, zmiksować. Włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl syropu, zagotować. Do gorącego dżemu wsypać galaretkę, wymieszać, ostudzić. Krzepnący dżem wyłożyć na ser, ozdobić pozostałymi delicjami, włożyć do lodówki, wystudzić.