Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniamiETAP 1:
1. Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną wkładamy do woreczka i chowamy do zamrażalnika a drugą część rozwałkowujemy i wykładamy na dno tortownicy. Pieczemy 10 minut w 180°C w rozgrzanym piekarniku.
ETAP 2:
2. W tym czasie robimy masę miksujemy masło z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, następnie twaróg i na koniec budyń w proszku.
3. Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie.
ETAP 3:
4. Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Masę bezową wykładamy na owoce i ścieramy na tarce o dużych oczach wcześniej schowane ciasto do zamrażalnika.
5. Ciasto pieczemy 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C
ETAP 4:
6. Po upieczeniu chłodzimy, gotowe.
7. Smacznego.