PaniTereska

PaniTereska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Tort bezowy

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Przepyszny, łatwy w wykonaniu, dekoracyjny tort na wszelkie okazje.

Tort bezowy

Składniki:

Tort bezowy

 

  • Ciasto:
  • 1 Tort bezowy suchy o średnicy 26 cm
  • Masa:
  • 2 Kremy do tortów smak ajerkoniakowy Dr. Oetkera
  • 600 ml mleka
  • 200 g masła
  • Do dekoracji:
  • 1 Różyczki opłatki kolorowe Dr. Oetkera
  • Bezy

Sposób przygotowania:

Tort bezowy
Do wysokiego naczynia wlać 600 ml zimnego mleka. Zawartość torebek wsypywać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksować przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem nałożyć na spody bezowe. Wierzch tortu udekorować różyczkami z opłatka i bezami.