madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Tort bezowy z lodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Właściwie niewiele pracy chyba że zdecydujemy się na własnoręcznie wykonane bezy oraz lody. To wersja na szybko

Tort bezowy z lodami

Składniki:

Tort bezowy z lodami

 

  • 3 krążki bezy
  • 2 opakowania lodów w proszku
  • 2 szklanki mleka
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • listki mięty do dekoracji
  • owoce

 

Sposób przygotowania:

Tort bezowy z lodami
Do miski miksera wlewamy mleko, a następnie wsypujemy lody w proszku ( ja wybrałam smak truskawkowy, ale mogą być takie jak lubimy) i ubijamy. Na talerzu układamy krążek bezy ( w tym przypadku użyłam gotowych, bo bałam się że nie wyjdą mi samodzielnie robione, ale każdy kto czuje się na siłach śmiało może użyć takich własnej produkcji) i smarujemy masą, na to kruszymy pół tabliczki czekolady i przykrywamy drugim krążkiem. Na nim także smarujemy masę i układamy owoce ( jako że smak lodów miałam truskawkowy to użyłam truskawek). Układamy ostatnią bezę i smarujemy masą wierzch i boki. Tak przygotowany tort dekorujemy listkami mięty .oraz pozostałą czekoladą i wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny , aby masa całkowicie stężała.