gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Tort brzoskwiniowy 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak samo można przygotować tort ananasowy, lubię takie kombinacje.

Tort brzoskwiniowy 4

Składniki:

Tort brzoskwiniowy 4

 

  • ciasto;
  • szklanka mąki
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • kisiel cytrynowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 1 puszka brzoskwiń
  • galaretka brzoskwiniowa
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 krem waniliowy Delecta
  • 1 krem czekoladowy
  • 200 ml kremówki

Sposób przygotowania:

Tort brzoskwiniowy 4
Całe jajka ubij z cukrem na puszystą masę, połącz z wymieszaną mąką z proszkiem i kisielem, dokładnie i starannie przemieszaj. Ciasto wlej do przygotowanej tortownicy i piecz 45 min. Ostudzone ciasto przekrój na trzy części i nasącz syropem z brzoskwiń. Przygotuj obydwa kremy według przepisu, do waniliowego dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tort przełóż kremami, na wierzchu układaj fantazyjnie pokrojone w cieniutkie plasterki brzoskwinie i zalej tężejącą już galaretką. Ubij śmietankę na puszysto nałóż do szprycki i dekoruj tort według własnego uznania. Boki tortu posmaruj rozpuszczoną czekoladą.