puma

puma

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Tort z masą marshmallows

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo efektowny tort, pociecha oczu i smaku..

Tort z masą marshmallows

Składniki:

Tort z masą marshmallows

 

  • Biszkopt:
  • 8 jaj
  • 1,5 szkl. cukru
  • 100g mąki ziemniaczanej
  • 150g.mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • Masa do przełożenia:
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 kost.margaryny
  • 2 budynie śmietankowe
  • 0,5kg brzoskwiń
  • 2 łyżki cukru pudru

 

  • Masa marshmallows:
  • 450 g marsmallows biało-różowych
  • 1 kg cukru pudru
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Tort z masą marshmallows
Biszkopt: Jaja z cukrem ubić na parze,dodać pozostałe składniki.Upiec. Po ostudzeniu przekroić na 3 części. Masa do tortu: Brzoskwinie pokroić na części.Galaretki rozpuścić wg.opakowania zostawiając niecałe 0,5 szkl wody.W tej wodzie rozpuścić budyń i wlać do rozpuszczonej juz galaretki.Postawić na słabym ogniu i mieszać aż zgęstnieje.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodawać letnia galaretkę z budyniem.Utrzeć.Na konieć dodać brzoskwinie i wymieszać.masą przełożyć tort. Masa Marshmallows: pianki stopić w wodnej kąpieli,dodać cukier i zagnieść na elastyczną masę.Rozwałkować i obłożyć nią tort.Z reszty masy po dodaniu barwników mozna uzyskać takie oto dekoracje. Wstawiś do lodówki do zastygnięcia.

Tagi:

biszkopt