marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Trójkolorowa sałatka na wiosnę.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warzywa umyć i oczyścić,a następnie pokroić,sałatę porwać na strzępki i dać do salaterki,a potem paprykę,pokropić sokiem i oliwą i doprawić.

Trójkolorowa sałatka na wiosnę.

Składniki:

Trójkolorowa sałatka na wiosnę.

 

Sposób przygotowania:

Trójkolorowa sałatka na wiosnę.
Warzywa umyć i oczyścić z gniazd nasiennych papryki,liście sał- -aty porwać na strzępy i rozłożyć w salaterce i dodać paprykę pok- -rojoną na cienkie paseczki,posiekany szczypiorek,dwie łyżki oliwy sałatkowej,sok wyciśnięty z cytryny(bez pestek),soli,cukru po jed- -nej łyżeczce oraz ziarenka zielonego pieprzu.Podawać do drugich dań.