Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Ucierane ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne, lekko kwaskowate ciasto. Zasmakuje każdemu wielbicielowi śliwek. Zachęcam do wypróbowania.

Ucierane ze śliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ucierane ze śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Ucierane ze śliwkami
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystygnięcia. Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier waniliowy i cukier, miksujemy. Gdy masa będzie jednolita, a cukier niewyczuwalny, dodajemy powoli rozpuszczoną margarynę. Następnie dodajemy sól i przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaję mleko. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układam połówki wypestkowanych śliwek. Ciasto piekę przez około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ucierane ze śliwkami
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Ucierane ze śliwkami
Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ucierane ze śliwkami
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ucierane ze śliwkami
Na cieście układamy połówki wypestkowanych śliwek.

Tagi:

śliwki