kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Udka oliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka kurczaka duszone z pomidorami i oliwkami

Udka oliwkowe

Składniki:

Udka oliwkowe

 

Sposób przygotowania:

Udka oliwkowe
Udka myjemy, osuszamy oprószamy solą i pieprzem. Przysmażamy je na lekko brązowy kolor na rozgrzanej oliwie. Przekładamy na talerz, a na patelnię wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę, zmiażdżony czosnek i tymianek, i smażymy wszystko około 3 minut. Dodajemy pokrojone pomidory, oliwki, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy z powrotem udka, przykrywamy i dusimy razem, aż kurczak będzie miękki, czyli ok. 25 min.