Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 952]

Udka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepis na pyszny obiad z udkami z kurczaka z pieczonymi warzywami. Udka mają delikatny smak dzięki pieczeniu w rękawie.

Udka z warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Udka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Udka z warzywami
Udka obgotować w wodzie z 1 łyżką Vegety, następnie wyjąć i ostudzić. Zostawić 1/2 szkl rosołku. Ziemniaki obrać i pokroić w łódki, skroplić oliwą i posypać ziołami. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić na plasterki, pora oczyścić i pokroić na pół księżyce.

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać i doprawić słodką papryką. Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Do rękawa do pieczenia wlać troszkę rosołu, włożyć warzywa i udka, związać.

piec ok 1,5 h w temp 190 stopni. Przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw żeby skórka kurczaka ładnie się przypiekła.
Udka z warzywami
Udka obgotować w wodzie z 1 łyżką Vegety, następnie wyjąć i ostudzić.
Udka z warzywami
Ziemniaki obrać i pokroić w łódki , skroplić oliwą i posypać ziołami.
Udka z warzywami
Marchewkę , pietruszkę obrać i pokroić na plasterki , pora oczyścić i pokroić na pół księżyce. Cebulę obrać i pokroić w piórka
Udka z warzywami
Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka
Udka z warzywami
Do rękawa do pieczenia wlać troszkę rosołu , włożyć warzywa i udka , związać.