rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Utopenec-czyli paróweczki w zalewie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jak dacie drobiowe paróweczki drobiowe to w ostateczności można na Dukanie,ale bez piwka to juz nie to samo:)

Utopenec-czyli paróweczki w zalewie

Składniki:

Utopenec-czyli paróweczki w zalewie

 

  • 20 małych paróweczek lub małych kiełbasek
  • 2/3 szklanki octu
  • 2 szklanki wody
  • ½ łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 3 korniszony
  • 1 duża cebula
  • ½ średniej marchewki

Sposób przygotowania:

Utopenec-czyli paróweczki w zalewie
Paróweczki obrać z osłonek. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, korniszony i marchewkę w plasterki .Ułożyć wszystko w wymieszane w szklanym pojemniku. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, ziela angielskiego, liści laurowych, pieprzu, czosnku, papryki mielonej, cukru .Przestudzić zalewę i zalać serdelki. Zakręcić pojemnik i zostawić w lodówce na 3 dni.
Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .
Smacznego!!!