Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa i filet z kurczaka z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Warzywa i mięso gotowane w parowarze to smaczne i zdrowe danie.

Warzywa i filet z kurczaka z parowaru

Składniki:

Warzywa i filet z kurczaka z parowaru

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa i filet z kurczaka z parowaru
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i ziołową przyprawą do kurczaka. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Obrane ziemniaki pokroić na ćwiartki, oprószyć solą. Mięso i warzywa włożyć do parowaru i gotować do miękkości.