warzywny puchar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny napój na letni podwieczorek, gasi pragnienie i uzupełnia stracone minerały!

warzywny puchar

Składniki:

warzywny puchar

 

  • 225g dojrzałych pomidorów
  • 1 średniej wielkości marchew
  • 1 łodyga selera, garść rukwi wodnej
  • 10 g drożdży upłynnionych we wrzątku
  • ½ szklanki soku pomidorowego
  • Szczypta soli ziołowej, pieprz czarny

 

Sposób przygotowania:

warzywny puchar
Pomidory obrać, przekroić na połówki, usunąć nasiona. Marchew i selera obrać i drobno posiekać. Wszystko włożyć do miksera i zmiksować na puree. Przyprawić solą selerową i pieprzem. Podawać na zimno. Kalorie – 48