sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Wątróbka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowe danie, pełne żelaza. Polecam

Wątróbka wieprzowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka wieprzowa

 

  • składniki:
  • 30 dag wątróbki wieprzowej
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki stołowe mąki pszennej
  • pół szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa
Wątróbkę wieprzową myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Moczymy w mleku około 10 minut. Następnie oprószamy mąką pszenną. Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Smażymy na złoty kolor i odkładamy. Rozgrzewamy ponownie olej i smażymy wątróbkę z obu stron. Wraz z cebulą przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Całość dusimy 10 minut. Solimy przed samym podaniem, aby nie stwardniała. Smacznego
Wątróbka wieprzowa
Wątróbkę wieprzową myjemy i kroimy na kawałki
Wątróbka wieprzowa
Przed smażeniem wątróbkę oprószamy mąką