Sposób przygotowania:
Grillowana wątroba na szpikulcu
► MARYNATA : W naczyniu wymieszać z sobą: oliwę, czosnek, pieprz, świeżą miętę i tymianek.
► Wątrobę wołową oczyścić z błon, żyłek i opłukać z krwi pod bieżącą wodą. Następnie pokroić na 2 cm. kawałki. wymieszać i marynować w przygotowanej marynacie przez conajmniej 2 godziny.
► Marynowane kawałki wątroby umieścić na szpikulcach do grilla, ale posolić je dopiero krótko przed grilowaniem. Po zakończeniu grillowania wątrobę pokropić sokiem z cytryny.
► Wątrobę wołową oczyścić z błon, żyłek i opłukać z krwi pod bieżącą wodą. Następnie pokroić na 2 cm. kawałki. wymieszać i marynować w przygotowanej marynacie przez conajmniej 2 godziny.
► Marynowane kawałki wątroby umieścić na szpikulcach do grilla, ale posolić je dopiero krótko przed grilowaniem. Po zakończeniu grillowania wątrobę pokropić sokiem z cytryny.