alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Wieprzowina po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można samemu zrobić w domu

Wieprzowina po chińsku

Składniki:

Wieprzowina po chińsku

 

  • 3 kotlety schabowe
  • kawałek kapusty pekińskiej ( garść pokrojonej )
  • 1 marchewka
  • 1 mała puszka kiełków
  • 1 mała puszka bambusa pokrojonego
  • przyprawa do chińszczyzny
  • sos sojowy
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • mielona papryka
  • 4 łyżki oleju
  • 1, 5 szklanki wody
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina po chińsku
Kotlety pokroić w cienkie paseczki . Rozgrzać połowę oleju i smażyć mięso na rumiano .Dolać resztę oleju - dodać na patelnię obraną i utartą na tarce marchew i dalej smażyć mieszając . Dołożyć pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i jeszcze smażyć aż zmięknie . Włożyć do garnka . Wlać wodę .Dodać odsączony bambus i kiełki . Wsypać 1 łyżkę przyprawy do chińszczyzny. Dusić 45 minut . Doprawić do smaku pieprzem, papryką i przyprawa do chińszczyzny. Zmieszać mąkę ziemniaczana z kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do garnka. zagotować.
Podawać z ryżem.