msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Wiosenna surówka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Lekki warzywny dodatek do obiadu lub na grilla

Wiosenna surówka

Składniki:

Wiosenna surówka

 

  • 1 mała kapusta pekińska lub młoda kapusta
  • 2 duże marchewki
  • pęczek szczypiorku
  • 7-8 rzodkiewek
  • sos sałatkowy (np.zioła ogrodowe)
  • mała szczypta kwasku cytrynowego
  • sól.pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka
Kapustę drobno poszatkować, posolić bardzo delikatnie i skropić oliwą.Odstawić na chwilę po czym odlać płyn,który się wydzieli. Marchewki i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,szczypiorek drobno pokroić i wymieszać razem z kapustą.Przygotować sos sałatkowy wg. przepisu na opakowaniu,dodać troszkę kwasku cytrynowego i pieprzu.Odstawić na 10-15 minut do lodówki,żeby smaki się przegryzły.

Tagi:

sosy