kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

wołowy tatar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przystawka która zachwyci każdego miłośnika mięs i dobrego smaku

wołowy tatar

Składniki:

wołowy tatar

 

  • ok 40 dkg świeżej polędwicy wołowej
  • żółtko
  • ogórek konserwowy
  • mała cebula
  • pieprz
  • sól
  • łyżka oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

wołowy tatar
Mięso delikatnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Siekamy dokładnie nożem , odkładamy do miseczki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę , ogórka również drobno kroimy. Do mięsa dodajemy warzywa delikatnie mieszamy , wlewamy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem . Tatara układamy na talerzu robiąc niewielki kopczyk , w środku tworzymy wgłębienie do którego wbijamy żółtko. Cebulę i ogórka można podać obok tatara w zależności od upodobań.