szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

zapeikane roladki z morszczuka i bekonu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne roladki z morszczuka i boczku są doskonałym przepisem na szybki obiad

zapeikane roladki z morszczuka i bekonu

Składniki:

zapeikane roladki z morszczuka i bekonu

 

 

Sposób przygotowania:

zapeikane roladki z morszczuka i bekonu
Filety umyć, osuszyć i podzielić na połówki, na każdym plastrze bekonu ułożyć kawałek morszczuka, rybę oprószyć pieprzem i odrobiną soli, skropić sokiem z cytryny, zawinąć w ruloniki. Roladki rybne ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok pół godziny. Podawać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.