czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zapiekane kajzerki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kajzerki zapiekane z mięsem mielonym i serem, to pomysł na syte śniadanie i dawkę energii na cały dzień.

Zapiekane kajzerki

Składniki:

Zapiekane kajzerki

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane kajzerki

ETAP 1:

Zapiekane kajzerki
Z kajzerek odciąć wierzch i wydrążyć. Do środka nałożyć farsz.

Mięso mielone wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać mięso, smażyć około 10 minut. Pieczarki pokroić i podsmażyć na osobnej patelni do odparowania soku. Wymieszać z mięsem.

ETAP 2:

Zapiekane kajzerki
Upieczone bułki podawać np z ketchupem :)

Każdą bułkę przykryć w wierzchu plastrem mozzarelli, posypać słodką papryką i ziołami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Smacznego.