Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zapiekanka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zapiekanka ziemniaczana z koperkiem jest bardzo smaczna z kefirem lub maślanką. Można ją również podać jako dodatek do dania z mięsem.

Zapiekanka ziemniaczana

Składniki:

Zapiekanka ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemniaczana
Ziemniaki obrać, pokroić w 1/2 cm plastry, oprószyć solą i lekko obrumienić na patelni z rozgrzanymi 3 łyżkami oleju. Na pozostałym tłuszczu zeszklić pokrojoną w pół krążki cebule. Ziemniaki wsypać do naczynia żaroodpornego, skropić odrobiną wody, dodać cebulę, oprószyć papryką i szczyptą soli, zalać śmietaną. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 15 minut. Posypać koperkiem.