-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Zapiekanki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto francuskie jest znakomitą bazą do wszystkiego. Tym razem zrobiłam zapiekanki. Było warto.Polecam!

Zapiekanki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zapiekanki z ciasta francuskiego

 

  • 150 g ciasta francuskiego (połowa )
  • 20 dag pieczarek
  • 4 plasterki dowolnej wędliny
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 plasterki żółtego sera
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z ciasta francuskiego
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wystudzić.

Plasterki wędliny pokroić w paski. Ogórka pokroić w półplasterki. Ciasto francuskie pokroić na trzy równe części. Posmarować ketchupem.

Na to wyłożyć pieczarki, ogórka i wędlinę. Ostatnią warstwą będą plasterki żółtego sera.

Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Zapiekanki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie podzielić na trzy równe części.
Zapiekanki z ciasta francuskiego
Każdy z pasków ciasta posmarować ketchupem.
Zapiekanki z ciasta francuskiego
Na to wyłożyć pieczarki, wędlinę i ogórka.
Zapiekanki z ciasta francuskiego
Ostatnią warstwą bedą plasterki żółtego sera.
Zapiekanki z ciasta francuskiego
Piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.