dominik123

dominik123

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Żeberka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne pod każdym względem, polecam...

Żeberka  z miodem

Składniki:

Żeberka z miodem

 

  • Żeberka 1kg
  • Cebula 2 szt
  • Keczup pikantny 10 łyżek
  • Miód 4 łyżki
  • ocet winny 3 łyżki
  • musztarda 3 łyżeczki
  • przyprawa do żeberek 1 torebka

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z miodem
Żeberka umyć, pokroić , natrzeć połową przyprawy i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować glazurę: do garnuszka wlać keczup, miód, ocet, musztardę dodać resztę przyprawy, oraz pokrojoną w kostkę cebulę i całość zagotować, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Pozostawić na małym ogniu około 15 minut. Żeberka wstawić na 20 minut do piekarnika, następnie posmarować glazurą i piec około 1 godziny. Podawać z ziemniakami.