Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zupa bosmańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, pożywna i bardzo syta zupa bosmańska, z dodatkiem mięsa oraz warzyw. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa.

Zupa bosmańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa bosmańska

 

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki
  • 4 ogórki kiszone
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 parówki
  • 1/2 kg mięsa
  • 1 mały słoik przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz, majeranek, papryka ostra i słodka

Sposób przygotowania:

Zupa bosmańska
Marchew, pietruszkę i seler obrać i umyć. Zetrzeć na tarce razem z ogórkiem.

Cebulę, czosnek obrać i posiekać. Pora oraz paprykę oczyścić i pokroić na paseczki. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i przelać gorącą wodą.

Parówki pokroić na kawałki. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka podlać troszkę wodą i chwilę dusić.

Warzywa z parówkami podsmażyć i dodać do mięsa i dusić wszystko razem.

Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej wsypać mąkę i wymieszać.

Zasmażkę dodać do zupy razem z przecierem pod koniec gotowania.
Zupa bosmańska
Marchew, pietruszkę i seler obrać i umyć. Zetrzeć na tarce razem z ogórkiem.
Zupa bosmańska
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka podlać troszkę wodą i chwilę dusić.
Zupa bosmańska
Warzywa z parówkami podsmażyć i dodać do mięsa i dusić wszystko razem. Doprawić
Zupa bosmańska
Na patelni rozgrzać olej wsypać mąkę i wymieszać. Zasmażkę dodać do zupy razem z przecierem pod koniec gotowania.