Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zupa na smażonych warzywach z kaszą jaglaną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowana zupa jest niezwykle pyszna. Warzywa zostały przesmażone na maśle i zalane gorącą wodą, w ten sposób powstał wspaniały i aromatyczny bulion. Dodatek kaszy jaglanej sprawia, że zupa jest bardziej sycąca. Polecam.

Zupa na smażonych warzywach z kaszą jaglaną

Składniki:

Zupa na smażonych warzywach z kaszą jaglaną

Składniki:

Sposób przygotowania:

Zupa na smażonych warzywach z kaszą jaglaną
1. Warzywa oczyszczamy, obieramy, myjemy i osuszamy. Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kalafior dzielimy na małe różyczki.

2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte warzywa, przesmażamy cały czas mieszając, kolejno wrzucamy kalafior i przesmażamy również cały czas mieszając. Następnie zalewamy gorącą wodą, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości.

3. Śmietanę mieszamy z mąką, wlewamy odrobinę gorącej wody i wlewamy do miękkich warzyw. Zagotowujemy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, dodajemy również koperek. Z zupy wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie.

4. W między czasie gdy gotuje się zupa gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.

5. Na talerze nakładamy porcje zupy i kaszy. Można również całą kaszę przełożyć do zupy. Jak kto lubi.

6. Podajemy i smacznego.

Rady:

Z przepisu wychodzi około 3 litry zupy.