Sposób przygotowania:
Zupa na smażonych warzywach z kaszą jaglaną
1. Warzywa oczyszczamy, obieramy, myjemy i osuszamy. Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kalafior dzielimy na małe różyczki.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte warzywa, przesmażamy cały czas mieszając, kolejno wrzucamy kalafior i przesmażamy również cały czas mieszając. Następnie zalewamy gorącą wodą, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
3. Śmietanę mieszamy z mąką, wlewamy odrobinę gorącej wody i wlewamy do miękkich warzyw. Zagotowujemy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, dodajemy również koperek. Z zupy wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie.
4. W między czasie gdy gotuje się zupa gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
5. Na talerze nakładamy porcje zupy i kaszy. Można również całą kaszę przełożyć do zupy. Jak kto lubi.
6. Podajemy i smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 3 litry zupy.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte warzywa, przesmażamy cały czas mieszając, kolejno wrzucamy kalafior i przesmażamy również cały czas mieszając. Następnie zalewamy gorącą wodą, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
3. Śmietanę mieszamy z mąką, wlewamy odrobinę gorącej wody i wlewamy do miękkich warzyw. Zagotowujemy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, dodajemy również koperek. Z zupy wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie.
4. W między czasie gdy gotuje się zupa gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
5. Na talerze nakładamy porcje zupy i kaszy. Można również całą kaszę przełożyć do zupy. Jak kto lubi.
6. Podajemy i smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 3 litry zupy.
gusia1000
Babeczka35
Jest pyszna polecam:)