Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Zupa buraczkowa z rosołku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto co czasem robię gdy zostanie mi rosół

Zupa buraczkowa z rosołku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa buraczkowa z rosołku

 

  • 2-3 litry rosołu z poprzedniego obiadu
  • 6 startych czerwonych buraczków
  • 4 pokrojone marchewki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki octy
  • 200ml śmietany kremówki
  • 1 kg obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa z rosołku
Rosół przecedzmy i zagotowujemy. Dodajemy pokrojoną marchewkę następnie starte na wiórki czerwone buraki. Gotujemy 30 minut. Dodajemy ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie. Dodajemy pozostałe skłądniki. Zagotować dodać śmietanę i gotowe.
Zupa buraczkowa z rosołku
a tu czekają obrane i pokrojone w kosteczkę młode ziemniaki
Zupa buraczkowa z rosołku
tu w garnku mamy rosół z dodanymi warzywami i przyprawami
Zupa buraczkowa z rosołku
starte czerwone buraczki z przy domowego ogródka;-)

Tagi:

obiad