marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa chlebowa po hiszpańsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Chleb pokroić i zalać wodą

Zupa chlebowa po hiszpańsku.

Składniki:

Zupa chlebowa po hiszpańsku.

 

Sposób przygotowania:

Zupa chlebowa po hiszpańsku.
Chleb pokroić na kostkę i zalać 1,5 l wody.Postawić na małym ogniu,dodać masło,sól,pieprz.Gotować w otwartym garnku 30 min.
mieszając drewnianą łyżką.Przetrzeć zawartość przez grube sito i znów dać do garnka i trzymać na ogniu,aż się zagotuje.Odstawić,
dodać ubite 3 żółtka ze śmietanką,solą i pieprzem i wymieszać
dobrze.Podawać na ogrzanych talerzach.

Tagi:

jajko jajka