WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Zupa grzybowa z makaronem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo esencjonalna, pachnąca lasem zupa ze świeżych grzybów. Najlepsza z mieszanych grzybów, borowików i podgrzybków.

Zupa grzybowa z makaronem

Składniki:

Zupa grzybowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z makaronem

Cebulka

Zupa grzybowa z makaronem
Drobno posiekaną cebulkę kroimy w kostkę i smażymy.

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło i wrzucamy cebulkę. Smażymy, aż ładnie się zeszkli i dodajemy grzyby.

Grzyby

Zupa grzybowa z makaronem
Najlepiej sprawdzą się różne rodzaje grzybów.

Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy. Osuszamy, a większe kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnię do cebulki i smażymy kilka minut, aż odparuje z nich woda.

Przekładamy do gorącego bulionu i gotujemy ok 15 minut. Doprawiamy, na końcu dodając śmietanę. Podajemy z makaronem.